Què és el BMX Race?

BREU HISTÒRIA DE LA BMX

BMX, abreviatura anglesa de Bicycle Motocross, és la denominació amb què es coneix universalment el bicicròs, disciplina del ciclisme sorgida d’adaptar el motocròs a la bicicleta que consta actualment de dues variants: Race (“cursa”), i Freestyle BMX o simplement Freestyle (“estil lliure”, també anomenat “ciclisme acrobàtic”).

El BMX es va originar entre finals de la dècada de 1960 i començaments de la de 1970 al sud de Califòrnia, als Estats Units.

És durant la dècada de 1980 quan el BMX es consolidà a Europa, pocs anys després que hi hagués penetrat amb força: el 1977 ja era un esport conegut al Regne Unit i cap a la mateixa època començà a ser-ho a Catalunya.

El 1977, l’American Bicycle Association (ABA) es constituí com a entitat nacional als EUA degut al creixement d’aquest esport en aquell país. L’abril de 1981 es fundà la IBMXF (International BMX Federation), la qual organitzà el primer campionat del món el 1982. El 1993 la Unió Ciclista Internacional (UCI) reconegué aquesta disciplina i en començà a organitzar el Campionat del Món d’ençà de 1996. Finalment, el BMX fou declarat esport olímpic amb motiu dels Jocs Olímpics d’estiu de 2008, celebrats a Pequín. Avui en dia encara ho és tal i com es va poder comprovar a Londres 2012 amb el circuit de SX (supercross).

imagen26

L’ESPORT DE COMPETICIÓ

L’esport de la BMX Race consisteix en una cursa en un circuit tancat, ple d’obstacles, d’uns 400 metres, amb un inici i un final diferents, en el qual un total de 8 corredors lluiten per arribar en primera posició a la línia de meta, tot classificant-se per punts. En el transcurs de la competició es van donant diferents mànegues classificatòries, fins arribar a una final. Les diferents categories que reconeix la FCC (2014):

• Femenina A (fins 10) i B (11 i més)
• Masculina 5-6, 7-8, 9-10, 11-12, 13-14, 15-16, 17 i més
• CRUISER A (fins 39) i B (40 i més)
• Olímpica women / men.

Olympics Day 14 - Cycling - BMX-1246103

BICICLETES

Les bmx de cursa són bicicletes amb rodes de 20”, que utilitzen un sol desenrotllament (normalment 44×16), seient baix, manillar de doble alçada i un sol fre a darrera.

caluag-bike-check-3

phoenix_cruiser
TAULA DE MIDES.pdf

INDUMENTÀRIA

La indumentària que es recomanda en aquesta modalitat de bmx és: Sabatilles de sola tova, pantaló llarg de material resistent , samarreta de màniga llarga, guants que recobreixin tots els dits, casc integral i proteccions a pit, esquena, colzes i genolls.

Red-Bull-Revolution3-341x450

PERQUÈ BMX RACE?

Per què optar per BMX Race? Aquests són alguns dels motius:
– Accessible.
– Divertida.
– Assequible.
– Familiar.
– Formadora de caràcter i valors.
– Base de totes les disciplines del ciclisme.

01bmx.600

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s